top of page

Namesto hitenja, družinski užitki


Če sem se že spomnila Eko Izziva - Naravi in srcu prijazen december, je pošteno, da še jaz prispevam zgodbo. Ne bo iz mojega otroštva, ker se počutim, kot da najlepšo zgodbo doživljam te dni.

Zdaj je že skoraj tradicija, da za Miklavža ustvarjamo. Pred dvemi leti sva s sinom prvič spletla košaro iz vrbovih vej, da bo lahko Miklavž vanjo prinesel dobrote. To mu je toliko pomenilo, da sedaj to počnemo vsako leto. Poseben čar je, da čez nekaj tednov začnejo veje pokati in košaro skurimo v kaminu. Tako vemo, da nas drugo leto ponovno čaka dogodivščina. Navadno jo Miklavž napolni z doma narejenimi dobrotami.

No, letos je potekalo takole. Čeprav smo z otrokoma planirali izdelavo že cel teden, smo se dejansko spravili k delu šele v petek. In to, ko je bila že tema. Bila je res temna noč, zato smo se s čelnimi lučkami odpravili k bližnjemu potoku nabirat vrbove veje. Bilo je fantastilčno! Skoraj se nismo videli med seboj, če smo ugasnili svetilke. S pletenjem smo začeli šele danes, na Miklavžev večer. Včeraj smo se raje igrali, saj je sin dobil obisk prijatelja. Mene je že malo grabila panika, kdaj bom vse naredila. V planu sem imela scomprati cel kup dobrot za skrivnostno darilo: s čokolado obliti oreščki in banane, pa domači piškoti in parklji. Na srečo sem se spametovala. Danes zjutraj sem v trgovini nakupila čokoladne oreščke in se odločila, da je dovolj, če dobita za darilo le to. Tako sta otroka namesto živčne mame imela ves dan sproščeno in zabavno mamo. Res smo se imeli lepo! Dopoldan smo preživeli v Gozdni igralnici, potem pa uživali s prijatelji in tatijem, ki se je vrnil z dela. Po kosilu sem si po zelo dolgem času privoščila popoldansko spanje z našima škratoma. Zvečer smo se končno lotili pletenja. Štiriletni sin je že malo pomagal, tamala pa nama je odnašala veje in se na glas krohotala. Bili smo spočiti in razposajeni. Res sem vesela, da se nisem prepustila običjani nervozi ''kaj vse še moram'' in sem raje uživala v družbi meni najdražjih. Zaradi popoldanskega spanca sem odvečno energijo prelila v nočno pečenje parkljev in pisanje bloga.

Vabim te, da skupaj z nami praznični mesec preživiš sproščeno in razposajeno, v družbi najbljižjih. Če želiš prejeti nekaj namigov, kaj vse lahko počnete skupaj, kakšne naravne okraske izdelate, kaj jim lahko naredite za darlia in še kaj, Pa te vabim, da vpišeš svoj mail in prav kmalu pričakuješ navihano novičko polno zanimivih idej. Vpiši se TUKAJ.

Zdaj grem pa spat, saj mislim, da bo zjutraj sladko pričakovanje prebudilo škrata malo prej. :)

Sladko noč!


Featured Posts
RSS Feed
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page