top of page

Gugalnica - katapult

Najboljše stvari se zgodijo, ko otrokom damo mir. To soboto je skupina starejših otrok, starih nekje od pet do osem let ustvarjala po svoje. Sprva je bilo njihovo delo precej individualno. En je žagal veje, drugi gradil jez, tretji poskušal narediti plezalo z vrvjo, četrta se je kotalila po hribu ...

V nekem trenutku se je fant z vrvjo spomnil, da bi naredil gugalnico. Kot kotaleča snežna kugla, se je okoli nove ideje nabirala gruča otrok. Združili so glave, roke in orodje. Že najti primerno vejo, ki bo držala gugalnico ni bilo lahko, kaj šele načrtovati in izdelati gugalnico. Na podlagi poskusov in napak se je načrt ves čas spreminjal. Kaj narediti, da bo gugalnica stabilna? Kakšna mora biti dolžina vrvi? Kaj pa vozli? Najprej je bila vrv predolga, pa potem prekratka in kasneje slabo zavezana.

Nazadnje je bila vrv zavezana tako na kratko, da so lahko gugalnico prijeli le z rokami in nastala je genialna ideja. Nastala je gugalnica - katapult. Otroci so se zanihali na gugalnici in se spustili po klancu navzdol. Vsak glede na svojo oceno tveganja in lastnih zmožnosti. Mlajši so se takoj spustili in se le zapeljali po blatnem toboganu, starejši pa so si privoščili daljše skoke in lovljenje ravnotežja po hribu navzdol. Kar hudo nam je bilo, ko se je bližala ura 12 in s tem konec našega druženja.

Video dokazi sledijo ...

Featured Posts
RSS Feed
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page