Gugalnica - katapult

October 19, 2015

 

Najboljše stvari se zgodijo, ko otrokom damo mir. To soboto je skupina starejših otrok, starih nekje od pet do osem let ustvarjala po svoje.  Sprva je bilo njihovo delo precej individualno. En je žagal veje, drugi gradil jez, tretji poskušal narediti plezalo z vrvjo, četrta se je kotalila po hribu ...

 

V nekem trenutku se je fant z vrvjo spomnil, da bi naredil gugalnico. Kot kotaleča snežna kugla, se je okoli nove ideje nabirala gruča otrok. Združili so glave, roke in orodje. Že najti primerno vejo, ki bo držala gugalnico ni bilo lahko, kaj šele načrtovati in izdelati gugalnico. Na podlagi poskusov in napak se je načrt ves čas spreminjal. Kaj narediti, da bo gugalnica stabilna?  Kakšna mora biti dolžina vrvi? Kaj pa vozli? Najprej je bila vrv predolga, pa potem prekratka in kasneje slabo zavezana.

 

Nazadnje je bila vrv zavezana tako na kratko, da so lahko gugalnico prijeli le z rokami in nastala je genialna ideja. Nastala je gugalnica - katapult. Otroci so se zanihali na gugalnici in se spustili po klancu navzdol. Vsak glede na svojo oceno tveganja in lastnih zmožnosti. Mlajši so se takoj spustili in se le zapeljali po blatnem toboganu, starejši pa so si privoščili daljše skoke in lovljenje ravnotežja po hribu navzdol. Kar hudo nam je bilo, ko se je bližala ura 12 in s tem konec našega druženja.

 

Video dokazi sledijo ...

 

Please reload

Featured Posts
RSS Feed

Zgodila se je povezanost

September 25, 2015

1/3
Please reload

Recent Posts

February 19, 2016

October 30, 2015

October 19, 2015

September 25, 2015

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

2015

© Gozdalnica

Čarobni gozd, Urša Plešnar s.p.

tel. 040 303 009

gozdalnica@gmail.com

Naslov:

Rožna dolina cesta XVII/6

1000 Ljubljana


 
  • facebook-square
  • Pinterest - Black Circle
  • Google+ - Black Circle

Poveži se z nami: