top of page
Samospoštovanje ali koliko se imam rad
Triurni inspirativni seminar za starše otrok do 11. leta starosti.

petek, 2.12.

9:00 - 12:00

Rožna dolina, Ljubljana

Od razvoja otrokovega samospoštovanja je odvisno, koliko se bo imel rad in kako bo sprejemal težave, ki jih prinaša življenje. 

Te zanima kako mu ga lahko pomagaš razviti in kako to pozitivno vpliva tudi na nate? 

Zdravo samospoštovanje ni le pomemben pogoj za dobro počutje posameznika in za njegovo sposobnost vzpostavljanja harmoničnih odnosov s soljudmi, temveč je tudi najboljši psihosocialni »imunski sistem«, ki deluje zaščitno ob soočanju z življenjskimi izzivi, kot  so npr. selitev, menjava šole, ločitev, pritiski vrstniških skupin, različne odvisnosti in podobno. 

Poleg tega je zdravo samospoštovanje najboljša osnova za učenje – v igri ali pri pouku. 

Otroci razvijajo svoje samospoštovanje v celoti iz sebe. Vsi ljudje se rodimo z zrncem samospoštovanja, naloga staršev pa je, da dajo otroku prave spodbude – in da poskrbijo za to, da ne ranijo otrokove osebne integritete. Občutka samospoštovanja ne moremo drugim dati, lahko pa jim pomagamo, da ga začnejo razvijati – in za to ni nikoli prepozno! 

Na seminarju izveš veliko o tem, kako lahko spodbujaš in podpiraš svojega otroka.

V družinskem življenju pa je pomembno samospoštovanje prav vseh družinskih članov! Če so starši odprti in zavestno vzpostavljajo razmerje s svojimi otroki, bodo tudi na lastni koži občutili, da lahko otroci pomembno prispevajo k razvoju samospoštovanja odraslih. 

Vzgoja in skupno življenje je vzajemen proces, in naše samospoštovanje je v veliki meri odvisno od tega, kaj lahko drug drugemu damo. Otroci imajo enake potrebe kot odrasli: tako kot si starši želijo prispevati v življenju otrok, hočejo tudi otroci biti pomembni za življenje svojih staršev.
 

Seminar vodim Urša Plešnar, mama dveh skoraj najstniških otrok, vodja Familylabovih seminarjev in ustanoviteljica Gozdalnice. Lahko mi pišeš na ursa@gozdalnica.si.

petek, 2.12.

9:00 - 12:00

Rožna dolina, Ljubljana

Cena:

45 € – predprijave do 14. 10. 2022
60 € – prijave po 14. 10. 2022
35 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

* Pri prijavi  in hkratnem plačilu vseh treh  inspirativnih seminarjev prejmeš 20% popusta.

bottom of page