top of page
Otroci z močno voljo 
Triurni inspirativni seminar za starše otrok do 11. leta starosti.

petek, 21.10.

9:00 - 12:00

Rožna dolina, Ljubljana

Počutim se, kot da je moj otrok močnejši od mene! Občutek imam, da me bo čisto nadvladal, če le za trenutek popustim. 

 

Se poistovetiš z napisanim? Beri naprej …

 

Obstajajo otroci, za katere je bistvenega pomena, da lahko rečejo ne, še preden lahko rečejo da. Že vse od rojstva so bolj samostojni in odločni. To so otroci, ob katerih se starši včasih počutimo, kot da so močnejši od nas. 

 

Borijo se za vsako stvar in ko se jim zoperstavimo, postane njihov upor še močnejši. Ko poskušamo rešiti probleme tako, kot  jih rešujemo z drugimi otroki, problemi ekspandirajo. Vedno želijo imeti kontrolo nad lastnim telesom in življenjem. 

 

Ko se nekaj odločijo, jih ne moremo premakniti z nobeno manipulacijo ali grožnjo. Stvari naredijo le, če verjamejo, da so bile njihova ideja.

 

Nekateri otroci se tako obnašajo predvsem doma, drugi pa tudi v vrtcu in šoli. Za starše so ti otroci huda preizkušnja, saj imamo neprenehoma občutek, da se do otrok ne vedemo prav ali da ti zavračajo našo ljubezen.

 

Tudi sama sem mama otroka, ki ima zelo močno voljo. Vem, da manipulacija pri njem ne deluje. Zato pa delujejo drugi pristopi, ki so veliko bolj konstruktivni za najin odnos in za njegov odnos do sebe. 

 

Lahko ti pomagam, da postaneš kapitan družinske ladje in hkrati vzpostaviš dober odnos z otrokom, ki ve kaj hoče in pri katerem nobena manipulacija ne deluje.

Seminar vodim Urša Plešnar, mama dveh skoraj najstniških otrok, vodja Familylabovih seminarjev in ustanoviteljica Gozdalnice. Lahko mi pišeš na ursa@gozdalnica.si.

petek, 21.10.

9:00 - 12:00

Rožna dolina, Ljubljana

Cena:

45 € – predprijave do 14. 10. 2022
60 € – prijave po 14. 10. 2022
35 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

* Pri prijavi  in hkratnem plačilu vseh treh  inspirativnih seminarjev prejmeš 20% popusta.

bottom of page